Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο σχολείο μας!!!

Σήμερα, Τρίτη 4 Ιουνίου 2013 , ήταν μία σημαντική μέρα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας!
Στα πλαίσια της ενότητας "Ποιος είναι; Τι κάνει;" στο μάθημα της Γλώσσας της Β' δημοτικού, μια πενταμελής ομάδα μαθητών της συγκεκριμένης τάξης διάλεξε να πάρει συνέντευξη από τον ποδοσφαιριστή Στέλιο Γιαννακόπουλο.
 Με αφορμή αυτή την ωραία ιδέα των παιδιών, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου
αποφασίσαμε να εξ ασκήσουμε και τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του σχολείου μας στη διδακτική δραστηριότητα της συνέντευξης . Έτσι τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να παίρνουν τα ίδια συνέντευξη από κάποιον. Βρήκαν πληροφορίες που αφορούσαν στη ζωή και την επαγγελματική καριέρα του κ. Στέλιου Γιαννακόπουλου, έκαναν εξάσκηση στην κατανόηση του περιεχομένου των πληροφοριών και στη δημιουργία ερωτήσεων προκειμένου να πάρουν μία συνέντευξη.
Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι είχαν τη χαρά και την ευκαιρία να έρθουν τα ίδια σε επαφή με ένα ίνδαλμα του ποδοσφαίρου, να συνομιλήσουν μαζί του, να παραδειγματιστούν και να ονειρευτούν για το δικό τους μέλλον.
Επίσης είναι σπουδαίο το γεγονός ότι τα παιδιά έζησαν το χώρο του σχολείου ως ένα μέρος που τους προσφέρει νέες εμπειρίες, τους δίνει τη δυνατότητα να εκφραστούν και να νιώσουν ότι αξίζουν.
Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων, το σχολείο συνδέεται με την πραγματική ζωή και οι μαθητές αποκτούν κοινωνικές δεξιότητες.
Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας την εμπειρία και γι' αυτό σας παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. (Σε κάποια άλλη ενότητα του ιστολόγιού μας θα ανεβάσουμε τις ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά σε αυτή τη συνέντευξη, όπως επίσης και σε 2 ακόμη σημαντικές συνεντεύξεις που πήραν).
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τον κύριο Στέλιο Γιαννακόπουλο που μας έκανε την τιμή να επισκεφτεί το σχολείο μας!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου