Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

"Ο έμπορος της φιλίας" τάξεις Β' + Γ'

Οι τάξεις Β' και Γ' του σχολείου μας συμμετείχαν σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που αφορούσε στα συναισθήματα και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Στα πλαίσια του προγράμματος οι μαθητές μίλησαν για τη φιλία, τι είναι γι'αυτούς φιλία, έγραψαν  στα πέταλα χάρτινων λουλουδιών
πότε κάποιος είναι φίλος τους και διάβασαν το παραμύθι            
 "Ο έμπορος της φιλίας".

  Ας διαβάσουμε μερικές πληροφορίες για το συγκεκριμένο βιβλίο...
 
Ο Σαλίγκαρος είναι ένας γυρολόγος που ταξιδεύει συνεχώς κουβαλώντας όχι μόνο το σπιτάκι του, αλλά και αντικείμενα που συλλέγει από διάφορους τόπους. Επισκέπτεται μέρη στα οποία η διαφορετικότητα εμποδίζει τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν. Χωρίς να το καταλάβει, βοηθάει κάποια παιδιά να λύσουν τα προβλήματά τους, χαρίζοντας τους τα αντικείμενα που έχει συλλέξει από άλλους πολιτισμούς.
Η ιστορία αυτή βασίζεται στη Δέκατη Αρχή της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού, σύμφωνα με την οποία κάθε παιδί πρέπει να προστατεύεται από φυλετικές, θρησκευτικές ή όποιας άλλης μορφής διακρίσεις.
 
Έπειτα οι μαθητές ζωγράφισαν σε χαρτί αυτό που τους έκανε εντύπωση από το βιβλίο που διάβασαν, αλλά και από τις συζητήσεις που έγιναν για το θέμα της φιλίας.
Συγκεντρώσαμε τις ζωγραφιές τους και δημιουργήσαμε με αυτές ένα βιντεάκι. Σας προτείνουμε να το δείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου